Het mobiele naaiatelier

Since 2003

Het Mobiele Naaiatelier is een mooi en praktisch rondreizend naaiatelier, dat het publiek verrast met versieringen op hun eigen kleding. Voorbijgangers laten hun kleding pimpen en opleuken, versieren, customizen of decoreren door de improvisatie couturiers van Het Mobiele Naaiatelier.

"Sewing is hard work especially when you have thousands of people queuing for your art. The women were never alone, surrounded by ten-deep circle of people desperate to get their clothing beautified"

From: Taranaki Daily News, New Zealand, 16 maart 2009.

"Egal ob Regen oder Sonne: diesen Damen gelingt es immer eine tolle Atmosphäre zu schaffen"

From: Kleines Fest im Grossen Garten, Hannover 2011.

“These ladies make sewing swing!”

Serbia 2012

De act van het mobiele naaiatelier

The Sound of sewing

Een prachtig plaatje: twee antieke Hollandse fietsen en twee handige naaisters die live de kleding van het publiek vermaken tot een kunstwerk. Het publiek geniet, danst en zingt volop mee.

Duur: 3 x 60 minuten in dagdeel van 4 uur
Benodigde ruimte: 4 x 4 meter
2 naaisters – met muziek – geschikt voor binnen en buiten, jong en oud

Workshop

Onder professionele begeleiding van de naaisters gaat het publiek zelf aan de slag met het versieren van een kledingstuk.

Duur: 3 uur
Benodigdheden: tafels en stoelen

De naaisters:

Karin Arts

Karin studeerde in 1996 af aan De Hoge School der Kunsten te Utrecht in de richting Theatervormgeving. Zij werkte voor verschillende producties als freelance theater-(kostuum)maker. Daarnaast maakte zij steltloop acts, bedacht acts en performances voor het uitgaansleven en volgde Karin verscheidene spelworkshops. Karin maakte en speelde met de straattheatergroep Mevrouw Bakker 4 verschillende shows op binnen en buitenlandse straattheaterfestivals. De liefde voor het straattheater en het rondreizen werd hiermee nog verder aangewakkerd. Maar ook het naaien en creëren van mooie dingen waren belangrijk. Dit komt nu samen in Het mobiele naaiatelier.

Mariken Biegman- van Geel

Mariken studeerde in 1994 af als milieukundig ingenieur aan de HLS in Groningen. Tijdens deze studie liep zij echter al stage bij een kleermaker waar zij de technische kant van het naaivak leerde. Daarnaast trainde zij bij het jeugdcircus. Met deze kennis en vaardigheden begon zij in 1995 in haar eigen atelier in Amsterdam als freelance theaterkostuummaker en ontwerper. De zomers bracht zij in het buitenland op straattheaterfestivals door. In 2000 nam Mariken het initiatief tot de oprichting van een straattheatergroep met vijf andere meiden. Ze noemden zich Mevrouw Bakker. Hierbij ontmoette zij Karin. Na twee jaar hield Mariken de samenwerking met deze groep voor gezien en werkte zij als productieleidster voor 2 verschillende theatergroepen.

Team

Naast Mariken en Karin bestaat het team van Het Mobiele Naaiatelier uit een leuke en fanatieke groep enthousiaste naaisters:

Anneke Arlet Bloem Karin Kirsten Laura Mariken Merel Rose Sacha

For information and bookings:


Tel: 0031 (0)73 6480598
Mobile: 0031 (0) 6 22544708
E-mail: info@totaaltheater.com